Düşük ve orta segment cep telefonu pazarında da sular ısınıyor. Samsung’un Galaxy A52 5G modeliyle rekabet daha da kızışacak gibi görünüyor. Samsung A52 5G, şimdiye kadar gördüğünüz en düşük fiyatlı akıllı telefon değil, ancak şirketin Galaxy S21 ve Galaxy S21 Ultra gibi amiral gemisi modellerine nazaran çok daha ucuz.
Her ne kadar, Samsung Galaxy A52’nin en iyi telefonlarla rekabet etme gibi bir hedefi olmasa da, sahip olduğu kamera düzeni ve yüksek yenileme hızı gibi ekran özellikleriyle amiral gemisi modellere aday olabilir.
Ekran yenileme hızı yüksek
Samsung’un parlak renk seçeneklerine sahip eğlenceli tasarımı, Galaxy A52 5G’yi ayırt edici kılan özelliklerin başında geliyor. Tutuşu kaliteli ve dayanıklı hissettiriyor. Telefonun ekranı, 120 Hz yenileme hızıyla önceki Galaxy A50 modellerinden çok daha iyi. Bu geliştirme, menülerde gezinirken veya mobil oyunlar oynarken sorunsuz bir deneyim yaşayacağınız anlamına geliyor. İyi parlaklık seviyelerine ve çoğu insan için yeterli ayrıntıya sahip 6,5 inçlik ekranı övgüyü hak ediyor.
Super AMOLED ve Full HD+ çözünürlüğe sahip ekranı maksimum parlaklık ayarına getirdiğimizde 800 nit parlaklığın harika göründüğünü gördük. Video izlemek için bir akıllı telefon arıyorsanız, bu ekranda hayal kırıklığına uğramazsınız.
1080×2400 çözünürlükte inç başına 407 piksellik bir piksel yoğunluğundan bahsediyoruz. Üst kenarın ortasında bir delik var ve ekranın etrafındaki çerçeveler bazılarının isteyebileceğinden daha kalın. Bununla birlikte, bir video izlerken veya sosyal medya akışlarında gezinirken harika görünüyor.
Kamera özellikleri
Samsung, kamerada da bazı iyileştirmeler yapmış ancak öne çıkan nokta, otomatik modda iyi performans gösterebilen 64MP çözünürlüklü ana kamera oldu.
Samsung Galaxy A52’nin kamera özellikliyle ilgili söylenenlerin gerçek hayatta da benzer şekilde etkileyici olduğunu gördük.
Her ne kadar amiral gemisi bir telefonun kamera deneyimini yaşatmayacak olsa da, ana lensin otomatik modda çok iyi çalıştığını ve kolaylıkla birçok çekim yapabildiğimizi gördük.
Optik görüntü sabitleme ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip güçlü bir 64MP ana sensör bulunuyor. Bu da arka kurulumda dört unsurdan sadece biri. 12MP ultra geniş kamera, 5MP derinlik tarayıcı ve 5MP makro kamera da seti tamamlıyor.
Ultra geniş lens ve makro kamera ile kaliteyi yeterince kabul edilebilir bulduk, ancak bu akıllı telefonda çoğunlukla kullanacağınız ana kamera ile karşılaştırılabilir kalitede değil.
Ön tarafta, ekranın üst ortasındaki o deliğin içinde 32 MP selfie kamerası var. Selfie çekimlerini tatmin edici bulduk ve görüntülü aramalar için de etkili olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun ön kamerasının kalitesiyle ilgili herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyoruz.
Performans özellikleri
Ağır bir iş üstlenen Qualcomm Snapdragon 750G işlemci, sorumluluğunun üstesinden gelebiliyor. Bu yonga seti ile üst düzey bir deneyim elde edemezsiniz, ancak çoğu görev için yeterince güçlü diyebiliriz.
Geekbench 5’te Samsung Galaxy A52’nin ortalama 1.623 çoklu çekirdek puanına sahip olduğunu gördük. Bu, 2.699 puan alan Samsung’un amiral gemisi Galaxy S21’den bir miktar düşük, ancak S21 aynı zamanda yüksek fiyat skalasında bir telefon.
Performans söz konusu olduğunda, Galaxy A52 5G’nin bazı rakipleri kadar iyi performans göstermediğini söyleyebiliriz, ancak test süremiz boyunca bize hiç baş ağrısı yaşatmadı. En üst düzeyde güç istiyorsanız, bu cihaz bunu sağlamaz, ancak Google Play Store’dan istediğiniz herhangi bir uygulamayı veya oyunu çalıştırabilecek şekilde tasarlanmış olduğunu söyleyebiliriz.
Galaxy A52 ayrıca 5G bağlantısı ile geliyor. Bu nedenle yeni nesil internetten en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, bunu yapabilmek için bir amiral gemisi telefonu satın almanız şart değil.
Samsung Galaxy A52’in satışı 6GB RAM ve 128GB depolama ile 8GB RAM ve 256GB depolama seçenekleriyle kullanıcının karşısına çıkıyor ve Samsung’un Android 11 tabanlı kendi One UI 3.1 yazılımıyla geliyor.
Tasarım özellikleri
Boyut olarak 159,9×75,1×8,4 mm ile uygun fiyatlı bir telefon olmasına rağmen oldukça büyük. Bu tür bir akıllı telefon için ne ağır ne de hafif olarak sayabileceğimiz 189 gram ağırlığında.
Telefon dört renkte geliyor ve bunlardan ikisi oldukça cesur ve parlak. Seçenekler siyah, beyaz, mavi veya menekşe olarak sıralanıyor. Telefon ayrıca IP67 sertifikasıyla toza ve suya karşı dayanıklı.
Cihazın alt kenarında bulunan 3,5 mm kulaklık jakını görmeki kablolu kulaklık kullanan kimi kullanıcıları memnun edecektir.
Ayrıca, genel olarak iyi çalıştığını gördüğümüz bir ekran parmak izi tarayıcısından da bahsetmek gerekiyor. Bazen daha uzun bir dokunuş gerekse de şifreyle kullanmak da tercih edilebilir.
Pil özellikleri
Samsung Galaxy A52, güçlü bir 4.500 mAh pille geliyor. Samsung’a göre telefon bu pil kapasitesiyle iki gün çalışabiliyor. Uygulamada, tam kullanımda tek bir güne çok daha yakın sürdüğünü gördük, ancak telefonu her gün çok fazla kullanmıyorsanız, iki gün kullanabileceğinizi düşünebilirsiniz.
Özellikle yoğun bir kullanım gününde, telefonun saat 22.00 civarında pilini tükettiğini gördük. Galaxy A52’de kablosuz şarj özelliği bulunmaması ise bir eksiklik diyebiliriz.