Malumunuz, Facebook’un Zaman Tüneli (Timeline) hizmeti bir süre önce tüm kullanıcılar için açıldı. Çevremden ve internetten pek çok kişiden “iptal etmek mümkün mü” yakarışları duydum. Ne yazık ki hayır. Aşamalı olarak geçilen bu yeni tasarım artık Facebook’un bir standardı. Fakat sınırlamalar getirerek Facebook geçmişinizi yabancı gözlerden saklayabilirsiniz.
Facebook Zaman Tüneli’ini yapmak için öncelikle Facebook e-postanız ve şifrenizle giriş yapıyorsunuz. Sonrasında “Gizlilik Ayarları” bölümüne girip oradan “Eski Gönderilerinin Hedef Kitlesini Sınırla” başlığına tıklıyorsunuz. Ardından çıkan yönergeleri takip ediyorsunuz. Birkaç tıklamayla Facebook Zaman Tüneli’nizi sadece kendi arkadaşlarınızın erişebileceği şekle getirebilirsiniz. Uygulamalı görmek için size kısa bir ekran videosu hazırladım. Yakında, Facebook’taki diğer gizlilik ayarlarını kullanarak arkadaş listenizdeki kişilerden bazılarına nasıl sınırlamalar getirebileceğinizi de anlatacağım.























ÇOOOK SAOLUNN