Samsung’un merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’in çıkmasına az bir zaman kaldı. Şirket, her yıl olduğu gibi bu sene de Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde S serisinin yeni modelini ilk defa tanıtacak. Yeni gelen bir habere göre, Galaxy S8, rakibi LG G6’dan sonra satışa çıkacak.

Pazarın büyük bir ilgiyle beklenen yeni modellerinden Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus için nefesler tutuldu. Son haber, mobil pazarla ilgili isabetli gelişmelerin aktarıldığı ET News adlı siteden geldi. Yayımlanan habere göre Samsung Galaxy S8, 21 Nisan 2017’de dünya genelinde satışa çıkmış olacak. Geçtiğimiz günlerde çıkan bir haber, Galaxy S8’in 29 Mart’ta New York’ta ilk satışa sunulacağı yönündeydi.
Son gelen bilgilere göre, Samsung bu lansmanda Galaxy S8’le birlikte bir de plus modeli tanıtacak. 5,7 inç ekran boyutuyla gelecek Galaxy S8’le birlikte çıkacak S8 Plus’ın ekran boyutu ise 6,2 inç olacak. Gelen son bilgilere göre, Galaxy S8’le aynı günlerde tanıtılacak LG G6 ise 10 Mart’ta satışa çıkacak.

Galaxy S8’in özellikler aylardır konuşuluyor. Gelen bilgilere göre, pazardan toplatılan Note 7’nin bazı özellikleri S8’e dahil edildi. İris okuyucu bunların başında geliyor. Samsung’un hedefi, Note 7 ile yaşanan tatsızlıkları tüketiciye unutturmak ve temiz bir sayfa açmak. Bu yüzden S8’in özellikleri çok daha iddialı olacak ve bununla birlikte fiyatının da daha ekonomik olması söz konusu.
Asya kökenli teknoloji sitelerinden takip ettiğimiz bilgilere göre Galaxy S8’in ekranı 4K çözünürlüklü olacak. 5,5 inç boyutunda AMOLED ekranla gelecek S8, aynı zamanda tam donanımlı bir VR cihazı olarak kullanılabilecek. Muhtemelen Samsung, S8’le birlikte tarihinin en büyük promosyon kampanyasını yürütecek. Samsung bu konuda şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı fakat görünen o ki, konfigürasyondan sonra, önümüzdeki aydan itibaren telefonun tasarımıyla ilgili sızan bilgiler görebileceğiz.

Galaxy S8 için iki farklı işlemci ve bellek seçeneği görülüyor. İşlemcilerden biri Snapdragon 830 iken, diğeri ise firmanın kendi işlemcisi olan Exynos 8895 olacak. Her iki işlemci de 10 nm mimariye sahip olacak. Sızan özelliklere göre Galaxy S8 edge modelinde 6GB ve 8GB RAM seçenekleri bulunuyor.
