Acer’in yeni oyun laptopu Predator 17X Oculus Rift ve HTC Vive uyumlu ve de sanal gerçeklik teknolojisinin gerektireceği her şeye hazır. Predator 17x , yine güçlü bir bir laptop olana ama VR kulaklıkların kalitesiyle henüz tanışmamış olan Predator 17’nin yeni ve geliştirilmiş versiyonu.
17X öncüllerini, laptop özgü kart yerine çok daha güçlü olan Nvidia GeForce GTX 980 masaüstü ekran kartıyla aşıyor. Predator 17X yine o galaksiler arası savaş gemisinden esinlenilmiş dış tasarıma ve standart 1920 x 1080 yerine geliştirilmiş 4K seçeneğine sahip 17.3 inç ekrana sahip.

Oyun laptopları bağımsız bir masaüstü gibi büyük ve uzun ömürlüdür. Ancak Predator 17X alışılmış oyun laptopları için bile devasa. Zira 17X’in ağırlığı 10 pound (Predator 17’den 2 pound fazla). Kullandığı ekstra güç de pil ömrünü iyice kısaltıyor. Predator 17 için 5.5 saat olan ortalama pil ömrü 17X’de 3 saate düşüyor.
Tabi bu yeni Predator’un asıl özelliğinin sanal gerçeklik uyumluluğunu garanti eden çok az sayıdaki laptoplardan biri olması. Zira 17X’in Nvidia’s “VR Ready” sertifikası var.

Acer’in 17X’le ilgili en çok övündüğü konulardan biri de OSVR ve StarVR desteği. Tabi bu özellik şimdilik geniş kitlelere hitap etmiyor görünebilir 17X’in tam bir tüketim ürünü olmadığı da söyleniyor. Yine de belli ki Acer’in sanal gerçeklik teknolojisinde geride kalmaya ve oyun severlerin heyecanlarını es geçmeye niyeti yok.























