DUVAR – Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen olayda, trafiğin yoğun olduğu bir noktada yer alan reklam panosu hacker’lar tarafından ele geçirildi. Hack’lenen reklam panosundan, porno film oynatıldı.
Olay esnasında oradan geçen tüm sürücüler telefonlarıyla bu anları kayıt altına altı ve Twitter gibi sosyal medya platformlarından paylaşmaktan geri kalmadı.
Twitter’da olayın duyulmasının ardından harekete geçen polis, reklam panosunun yönetiminden sorumlu olan firmaya ulaştı ve ilk olarak panonun elektriğini keserek duruma müdahale etti.
Pano sahibi yaptığı açıklamada reklam panosunun kim olduğu bilinmeyen hacker’lar tarafından ele geçirildiğini belirtirken, polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.
Videotron depan kantor walikota jakarta selatan, mohon di tindaklanjuti @basuki_btp @TMCPoldaMetro pic.twitter.com/BR8AuS9jLV
— Raymond Ngantung (@rayx22) 30 Eylül 2016






















