DİĞERTABLET

Surface RT’ye kablolu ağ adaptörü desteği eklenebilir

Kısa süre önce yüzde 30 indirime giren Windows RT yüklü Microsoft Surface RT’den sonra üst model Surface Pro için yüzde 10 indirim gerçekleşmişti. Bu gelişmelerden anlaşılacağı gibi hem gelecek nesil Surface tabletlerin duyurusu yakın, hem de elde kalan cihazlardan doğan zarar azaltılmak isteniyor. Özellikle de NVIDIA Tegra 3 işlemcili ve Windows RT yüklü Surface RT’nin donanım ve yazılım uyumsuzluğu can sıkıyor.

41qalzkki8l

Örneğin Surface RT ile Outlook RT sürümü gelmedi ve kullanıcılar bu bile olmayınca burun kıvırmaya başladı. Windows 8.1 RT güncellemesiyle yazılım eksikleri kapatılacak ve cihaz iyileşecek ama ne derece yeterli olacak? USB portu olsa da harici cihazlar istendiği gibi kullanılamıyor çünkü Windows RT uyumlu üretici sürücüleri yok. Harici parmak bellek, disk vb sorun olmasa da örneğin kablolu ağ kartı eklenemiyor. Wi-Fi yoksa, pahalı ya da çok yavaşsa klasik ağ bağlantısı kullanmak isteyenler var.

Windows 8.1 güncellemesinden sonra da Windows RT’ye harici ağ kartı desteği gelmiyor ama iddialara göre Microsoft ile üreticiler arasında süren çalışmalar yakında sonuç verecek. İlk ciddi sorun bağlı durumda bekleme moduyla ilgili. Cihaz uyanınca ağ bağlantısının kesilmeden devam etmesi sağlanabilmek zorunda. Microsoft ile yakın çalışan donanım üreticileri yakında sonuç alabilir ve böyle bir uyumlu USB ağ adaptörü görebiliriz. Seyahat edenler özellikle otellerde pahalı ya da sorunlu Wi-Fi yerine ücretsiz kablolu ağı kullanabilir hale gelirse ciddi kolaylık olacak.

Başa dön tuşu