Oyun paralarının üzerine oturup göbek yapmak yerine yenilikçiliği benimseyen Valve, etkileşimli medyanın geleceğine oynayarak New York Times’a son oyuncağının ufak bir tanıtımını yaptı.
İlericiliği benimseyen sayılı oyun firmalarından biri olan Valve, uzun bir süredir oyunculuğun geleceğine ve giyilebilir oyun denetçilerine dair tartışmalarda hep ön safhada yer alıyordu. Çeşitli zamanlarda donanım pazarına girmek istediğini belirten firmanın ilk harikası hakkında ortaya çıkan ayrıntılar ise giderek somutlaşıyor. İlk donanımını tanıtmak için oyun basınıyla toplanmak yerine New York Times’la özel görüşen Seattle’lı Valve, oyuncuları heyecanlandıracak iki ürününün örtüsünü sonunda kaldırdı.
Prototip aşamasındaki bu iki üründen ilki bir başlık. New York Times bu başlığı, Google’ın X Lab departmanı tarafından geliştirilen Project Glass’e benzetiyor. Haberde, bu aygıt sayesinde oyunculara farklı bir siber gerçeklik deneyimi sağlanacağı ve fiziksel dünya ile siber gerçeklik arasındaki sınırın kalkacağına değiniliyor. Başlık projesini yöneten Michael Abrash’e göre ise ciddiye alınabilecek ‘zenginleştirilmiş gerçeklik’ oyunları için en fazla beş yıl daha bekleyeceğiz.
Valve dâhilindeki bir başka grup da Big Picture isimli bir proje üzerinde çalışıyor. Temelde Steam oyunlarınızı diğer ekranlarda oynayabilmenizi sağlayan bu sistemle oturma odanızın veya yumuşak kanepenizin sağladığı konfordan maksimum faydalanabiliyorsunuz. Big Picture ile ilgili diğer ayrıntıların bir hafta sonra açıklanması bekleniyor.

























