Japonya’nın en büyük gazetelerinden Nikkei, Amazon’un önümüzdeki aylarda Kindle Touch’ı Japonya’da satışa sunacağını bildirdi.
Japonya, dünyada teknolojii en yakından takip eden ülkelerden biri. Vikipedi’de “Japon telefon kültürü” adlı bir madde olduğunu düşünürsek, durumun ciddiyetini kavrayabiliriz (Japanese mobil phone culture, İngilizce)
Japonya’nın en büyük gazetelerinden Nikkei, Amazon’un Japonya’daki tehlikeli sulara dalıp, e-kitap okuyucu pazarını Japonya’ya genişleteceğini duyurdu. Gazetede yayınlanan bir habere göre Amazon, nisan ayında Kindle Touch’ı Japonya’da satışa sunacak. 20.000 yen’den (260 $) daha düşük bir fiyata alıcı bulacak olan Kindle Touch, NTT DoCoMo adlı Japon mobil taşıyıcı ile anlaşmalı olarak satılacak ve 3G ağı üzerinden Kindle’ın çevrimiçi mağazasına ücretsiz olarak bağlanabilecek.
Amazon, fiyatlandırmanın oldukça adil olacağını umuyor, özellikle de Japonya’daki 3G destekli e-kitap okuyucuların fiyatı, Kindle Touch’ın Japonya fiyatını belirlemede etkili olmuş. Ayrıca Amazon bu hamleyle Kindle’ın azılı rakibi Rakuten’in evine girmiş olacak.
























