DİĞER

Avuç içi kimlik doğrulama sistemi: PalmSecure

Fujitsu’nun tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye’de ürettiği ‘Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi’, sağlık hizmetlerinde sahteciliği ortadan kaldırmayı hedefliyor. 20 ilde uygulaması devam eden sistem, 1 Nisan itibarı ile Türkiye’deki bütün özel hastanelerde uygulanmaya başlanacak. ‘Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan’a da satılacak.

palmsecure

Fujitsu Türkiye’nin ev sahipliğinde, Intel ve NetApp’in katkılarıyla düzenlenen “Kamu Yararına Teknoloji Konferası”nın dördüncüsü Ankara’da yapıldı. Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar’ın da katıldığı etkinlik çerçevesinde, Fujitsu Türkiye’nin hayata geçirdiği kamu bilişim çözümlerinin yanı sıra tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye’de ürettiği ‘Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi’ de tanıtıldı.

Toplantıda öne çıkan ve 20 ilde uygulaması devam eden ‘Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi’nin sahteciliğin önüne geçerek sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesini sağladığı vurgusu yapıldı. 1 Nisan itibarıyla Türkiye’deki tüm ‘Özel Sağlık Hizmet Sunucuları’nda başlayacak olan uygulamanın toplam sağlık harcamalarında yüzde 12’nin üzerinde kayıp ve kaçağa engel olması bekleniyor. Toplantıda konuşan Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi’nde yakaladıkları başarının çevre ülkelerin de ilgisini çektiğini belirterek, “Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan’dan biyometrik çözümler ile ilgili talepler var. Yakın zamanda bu ülkelere de girerek biyometrik çözümler sunacağız. Fujitsu, Türkiye’yi biyometrik çözümlerin merkezi yapmakta kararlı” dedi.


Başa dön tuşu