DİĞER

Linux for Workgroups Version 3.11 dağıtıma giriyor

Linux kodlarının gelişiminden sorumlu olan Linus Torvalds’ın amacı bir sonraki kod sürümünde yani 3.11 geçişinde çok ince bir espriye imza atmak. Linux 3.11 sürümüne “Linux for Workgroups” adı verilecek ve 20 sene önce ilan edilmiş olan Microsoft Windows for Workgroups 3.11 sürümüne gönderme yapılacak. Linux’un gelecek sürümünde sembolik maskot pengueni Windows temasında göreceğiz.

wfw311bea

Eski Windows logosuna benzer bir bayrağı elinde tutacak olan Tux’ın esprili anlayışı devam ediyor. Yeni sürümle gelen önemli iyileştirmeler AMD Radeon güç yönetimi desteği ve Intel Rapid Start Teknolojisi uyumu. Bilindiği gibi Windows for Workgroups 3.11 sürümü 1993 yılının Ağustos ayında sunulmuştu. Linus Torvalds’ın ilk Linux sürümünü 1991’de geliştirdiğini hatırlatalım.

1993 yılında Windows 3.11 ilan edildiğinde dönemin işletmeleri için eşsiz bir özellikti ve kullananlar hayran kalıyordu. Her ne kadar yazılabilir CD’ler olmasa da kullanıcılar çok sayıda disketle büyük boyutlu veri depolama avantajı elde edebilir hale gelmişti. Windows 95 ve hatta XP çıktıktan sonra bile işletmeler Windows 3.11 kullanmaya devam ettiler. 2008’in sonuna doğru yani 15 seneden sonra Windows 3.11 tamamen ortadan kalktı.

Başa dön tuşu