Turkcell, Aria (İŞ-TİM)’in hissedarları olan Telecom Italia SpA ve TIM International N.V’nin, ortağı oldukları Aria’ya ulusal dolaşım hakkı sağlamayarak firmayı zarara uğrattığı iddiası ile aleyhine açtıkları tazminat davasında, mahkeme tarafından haklı bulundu.
Aria’nın Turkcell’in altyapısını kullanmak isteği Turkcell tarafından kabul görmemişti. Bunun üzerine, Aria’nın hissedarları Telecom Italia SpA ve TIM International N.V. 2001-2002 yılları için Aria’ya ulusal dolaşım sağlamadığı gerekçesiyle Turkcell aleyhine tazminat davası açmışlardı.
Aria’nın Turkcell aleyhine açtığı davada İstanbul Ticaret Mahkemesi 29.12.2008 tarihinde davanın reddine karar vermiş ve dava Turkcell lehine sonuçlanmıştı. Bu gelişmenin ardından, Telecom Italia SpA ve TIM International N.V.’nin mahkemenin kararını temyiz talebi 10.Mart.2011 tarihinde Yargıtay tarafından reddedilerek Turkcell iddiaları ve talebi doğrultusunda, davayı reddeden mahkeme kararı onandı.
(Teknolog)























