Apple’ın bulut depolama servisi iCloud sürpriz bir sıkıntı ile karşı karşıya. Şirketin resmi durum sayfasına bakılacak olursa hizmette gece saatlerinde başlayan kesinti hâlen devam ediyor.
Apple’ın bazı iCloud hizmetleri bazı kullanıcılar için erişilmez durumda.
Şirketten gelen açıklamaya göre bu durumdan kullanıcıların %1’inden azı etkilendi. Apple kullanıcılarının yüzlerce milyon olduğunu hesaba katarsak bulutta belgelerine erişemeyen kullanıcı sayısı bir iki milyon kadar.
“Kullanıcılar iCloud Belgeleri, Fotoğraf Yayını, Fotoğraf Günlükleri (iPhoto Journals) ya da Yedekleme & Geri Yükleme’yi (Backup & Restore) kullanamayabilirler. Ayrıca iMessage’da dosya göndermeleri ve yüklemeleri de mümkün olmayabilir,” şeklinde yazıyor Apple’ın durum sayfasındaki mesajda.
Dün gece saatlerinde başlayan kesinti hâlen devam ediyor. Apple’dan durumla ilgili herhangi bir yorum gelmedi.

























