DİĞER

Microsoft, Apple’la dalga geçti!

Microsoft, Apple’la dalga geçilen yeni bir video çekti ve şirketin YouTube hesabından yayınladı. Ancak video istenen etkiyi göstermeyince şirket videoyu geri çekmek zorunda kaldı.

msap

Videoda Apple’ın Kaliforniya, Cupertino’daki üssünde gerçekleşen toplantılardan bir kesit gösteriliyor, elbette bu toplantılar gerçek değil, hepsi kurgu. Toplantılarda iki yönetici, masanın başında oturmuş ve yüzü gizlenen diğer iki yöneticiye yeni iPhone sloganlarını anlatıyorlar. Yüzleri gizlenen diğer iki yönetici ise tasarım dehası Jony Ive ve Steve Jobs’ı temsil ediliyor.

Ancak videoda Jobs’ı temsil eden karaktere “T” takma adı ile sesleniliyor, bu da o karakterin Apple CEO’su Tim Cook olma ihtimalini güçlendiriyor.

Video Apple’ın son dönemde dönen dedikodularla adından çok söz ettiren “iWatch” saatine atıfta bulunarak başlıyor. Yöneticiler iPhone’un yeni özelliklerine ilişkin abartılı şakalar yapıyorlar. Şakaların çoğu da iPhone 5C’nin renk seçeneklerine ithaf edilmiş: zincifre, Chartreuse ve “nar bülbülü yumurtası mavisi”.

Videonun ilerleyen bölümlerinde iPhone 5C’ye yükleniliyor. Söylenen sözlerden bazıları şöyle: “Yeni iPhonelar’ı daha ucuz olsunlar diye mi plastikten yaptık? Evet abi.” ve “En güzeli de istediğimiz fiyatı koyabiliriz.”

Her ne kadar videoda Microsoft veya Windows Phone ibaresi bulunmasa da, videonun sonundaki  #timetoswitch (değişim zamanı geldi) hashtag’i videoyu kimin çektiğini apaçık ortaya koyuyor. Videoya gelen tepkiler çeşitli olsa da, komik olmamasının yanında Jobs’a vurgu yapılması büyük bir kesimi rahatsız etmiş.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=avO5FXj7K-c

Video artık Windows Phone YouTube kanalında bulunmasa da birkaç kullanıcı videoyu indirip kendi hesaplarına yüklemişler, bu sayede izleyebiliyorsunuz. Biz bu yazıyı yazarken video halen yayındaydı, eğer şanslıysanız ve video yayından kaldırılmadıysa hala izleyebilirsiniz.

Başa dön tuşu