Amazon’un rakibi olan eBay tarafından hayata geçirilmiş olan PayPal elektronik ödeme sisteminin milyonlarca kullanıcısı var. Özellikle kredi kartı olmayanlar banka transferi sonrasında PayPal ile online alışveriş yapma rahatlığından faydalanıyor. Mobil cihazların iyice yaygınlaşması ve akıllı hale gelmesinden sonra PayPal’ın mobil arenada daha etkin olma kararı aldığı belirtiliyor.
Bilindiği gibi benzer adımı Google attı ve Wallet sistemiyle cebinizde telefondan başka birşey taşımayın akımını başlattı. NFC devreli telefonları kullanarak destek veren noktalarda ödeme yapmak mümkün ama pek yaygın değil. PayPal’ın amacı 51 farklı Home Depot alışveriş noktasına özel ödeme sistemi yerleştirmek. Elde edilen ilk sonuçlar olumlu olursa bu sayı 2000 alışveriş noktasına çıkacak.
PayPal aynı zamanda Google Wallet rakibi olacak özel ödeme uygulamasını hazırlıyor. Kredi kartı kullanır gibi ödeme noktasına gelince telefonu kullanmak ve PIN girmek yeterli olacak. 20 farklı satış zinciri PayPal’ın yeni ödeme sistemini destekliyor. Mart ayından itibaren çok daha fazla alışveriş noktasında PayPal logosu ve başvuru formu görebiliriz.























