DİĞER

Sony ve Samsung’un S-LCD ortaklığı sona erdi

İki tüketici elektroniği devi Sony ve Samsung’un ortaklaşa kurduğu S-LCD adındaki LCD üretim tesisinde acı son. Birlikteliğin sona ermesinin nedeni Sony’nin geri çekiliyor olması. Bu sebeple S-LCD’nin faaliyetlerini bundan böyle Samsung tek başına yürütecek. Tabi bu durumda Samsung’un Sony’e yüklü ödeme yapması gerekiyor.

Samsung ve Sony firmaları LCD üretim alanında başarılı durumda ve ikisi de iddialı. Samsung’un cep telefonlarında kullandığı AMOLED teknolojisi sürekli ilerleme gösteriyor. Sony’nin %50 hissesini Samsung’a devretmesinin bedeli 940 milyon dolar. Diğer yandan iki firma arasında stratejik birlik anlaşması imzalandı.

Sony ile Samsung eskiden olduğu gibi araştırma ve mühendislik kısımlarında ortaklaşa çalışma yürütecek. Sony, bu sayede Samsung ile birlikte karar almaya devam edecek. Yeniliklerin Ocak 2012’de devreye girmesi bekleniyor.

Başa dön tuşu