Facebook, "mobil fotoğraf senkronizasyonu" özelliğini deniyor

õîááèò èëè òóäà è îáðàòíî

Facebook, test ettiği mobil fotoğraf senkronizasyonu özelliği ile mobil cihazınızdan çektiğiniz fotoğrafların doğrudan Facebook hesabınıza aktarılmasını sağlıyor.

Hemen telaş yapmayın, zaman tüneliniz çektiğiniz her fotoğrafla dolup taşmayacak. Sıkça Sorulan Sorular sayfasında Facebook “Fotoğraf senkronizasyonu özelliğini etkinleştirdiğinizde mobil fotoğraflarınız Facebook Fotoğraflarınızın gizli bir bölümünde saklanacak.” diyor. “Senkronize edilmiş fotoğraflarınızı istediğiniz zaman, istediğiniz cihazdan Facebook hesabınıza erişip, zaman tünelinizde paylaşabilirsiniz.” diye de ekliyor.

İlk kez TechCrunch tarafından fark edilen bu özellik, şimdilik yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya açık.

Facebook, özelliğe ilişkin bazı açıklamalarda bulunmayı da ihmal etmiyor. Fotoğraflar genelde çekilir çekilmez yüklenecek olsa da, “Batarya seviyeniz ve senkronizasyon seçeneklerini de göz önünde bulunduruyoruz.” deniliyor. Ayarlar kısmında yalnızca Wi-Fi üzerinden senkronizasyon seçeneğini işaretleyebilir, batarya ömründen ve mobil şebeke üzerinde internet kullanımından tasarruf edebilirsiniz. Mobil şebeke üzerinden yüklediğiniz fotoğraflar 100K gibi küçük bir boyutta yüklenecek. Wi-Fi’a bağlandığınızda ise fotoğrafların daha büyük boyutları senkronize edilecek.

Apple benzer bir hizmeti Photo Stream özelliği ile sağlarken Google da Google+ ‘ın iOS uygulamasına şubat ayında bu özelliği dahil etti.

5 Yorum

  1. Telefonununda ki Facebook uygulamasının ön belleğini sil. Ve tekrar oturum aç bu defa senkr. etme seçeneğini işaretle şimdilik çözüm bu ;)

  2. Fotoğraf Senkronizasyonunu kullanmak için yapmanız gerekn ise, mobil cihazınızdaki Facebook uygulamasında Fotoğraflar kısmına gelip, “Senkronize Et” (“Senkronize Edildi” de yazabiliyor.) sekmesine geçiş yapıp talimatları uygulamak.
    Bu talimatları uyguladıktan sonra fotoğraflarınız otomatik olarak senkronize ediliyor. İstiyorsanız bu sekmedeyken sağ üstten ayarlara girip Wi-Fi ya da Wi-Fi ve Hücresel bağlantıyı kullanarak senkronize etme seçeneğini seçebilir ya da bu özelliği kapatabilirsiniz. Hücresel bağlantı kullanıldığında fotoğraflar daha küçük boyutta yüklenirken, Wi-Fi bağlantısınıda ise daha büyük boyutlarda yükleniyor bunu da belirtmekte fayda var.
    BU ŞEKİLDE İPTAL EDEBİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR

  3. çok kötü bütün fotolar aktarılıyor iphone 5 te nasıl iptal ediliyor lütfen acil yardım ….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı