DİĞER

PDF yazıcısı kuruyoruz

Sisteminize bir PDF yazıcısı kurarak dosyalarınızı rahatlıkla PDF formatına çevirebilirsiniz. Bu işlem hem ücretsiz hem de çok basit.

Sisteminize PDF yazıcısı kurmak için öncelikle iki adet dosyayı indirmeniz gerekiyor. Bu dosyaları www.cutepdf.com adresinden indirebilirsiniz. Dosyalarımızın adı CutePDF Writer ve PDFconverter.

Oldukça küçük boyutlu ve tamamen ücretsiz olan bu iki dosyayı indirdikten sonra sıra kuruluma geliyor. Önce converter dosyamız olan Ghostscript’i kuruyoruz. Bu işlem bittikten sonra CutePDF Writer adlı yazılımı kuracağız.

Kurulum işlemleri tamamlandığında artık sistemimizde CutePDF Writer adlı bir PDF yazıcısı yer almış olacak. Bunun kontrolünü yapmak için hemen Başlat > Yazıcı ve Fakslar yolunu takip ediyoruz. Açılan pencerede CutePDF Writer’ı arıyoruz.

Buraya kadar her şey yolundaysa artık yeni yazıcımızı deneyebiliriz. Hemen bir belge açıp (herhangi bir format olabilir) yazıcı ayarlarına giriyoruz. Bizim kullandığımız editörde Yazıcı Ayarları, Dosya menüsü altında yer alıyor.

Açılan Yazıcı Ayarları penceresinden CutePDF Writer adlı PDF yazıcımızı seçiyoruz. Bu aşamada sisteminizde takılı başka yazıcılar da varsa bu listede yer alacaklardır. Aralarından CutePDF Writer adlı olanı bulup, seçili hale getirin.

Yazıcımızı da atadığımıza göre artık belgemizin çıktısını alabiliriz. Bunun için standart “Yazdır” düğmesini ya da CTRL+P kısa yolunu kullanabilirsiniz. Sizi karşılayan yazıcı ekranında artık PDF yazıcımız yer alıyor olacak. Bol PDF’li günler.

Başa dön tuşu