Koreli Gravity şirketi’nin temsilcisi olarak Fransa merkezli Gravity Europe ofislerini Türkiye’de konuşlandırıyor. Yenilenmiş olarak geri döneceği açıklanan ve 2004 yılından başlayarak Türkiye’de binlerce seveni bulunan online oyun Ragnarok ise, Gravity Europe yönetiminde tamamen Türkçeleştirilmiş olarak bu sonbahara doğru ülkemize geri dönecek.
Media Participatione yıllık 330 milyon Euro’yu aşan cirosu ile Fransa’nın en bilinen ve güçlü medya ajanslarından birisi ve Gravity Europe bu grubun bir parçası. Ajansın portföyünde Red Kit, Garfield, Thorgal ve benzeri pek çok sevilen ve bilinen çizgi roman da bulunuyor. Yaklaşık 1.000 kişilik istihdamıyla 600’e yakın çizgi romanın distribütörlüğünü elinde bulunduruyor.
Koreli Gravity ve Fransız Gravity Europe’un güçlerini birleştirmeleriyle beraber Avrupa ve Asya menşeili daha pek çok şirketin belli başlı pazarlar için güçlerini birleştirebileceği olasılığı da artıyor.
Gravity Europe Türkiye’de oynanan ilk MMO oyunlarından olan Ragnarok’un tamamen Türkçeleştirilmiş yeni versiyonunu Ağustos ayında duyurmaya başlayacak. Ragnarok Online, 2004 yılında Türkiye’ye Türkçe içerik sağlayarak yayın hayatına başlamıştı. Türkiye operasyonlarını 2004 yılından itibaren ülkemizde yürütmeye devam eden Ragnarok, güzel bir serüvenin temelini atmıştı.
P2P (Pay to Play) modeli ile hizmet veren bu oyun sosyal etkileşimin üst düzey olduğu, PvP (oyuncu oyuncuya karşı) modelinin yanında getirdiği WoE (War of Emperium) ile birlikte Türk oyunculara güzel deneyimler yaşatmaya başlamıştı. Gravity Europe’nın hedefi 2009 yılında sonlanan bu maceranın ateşini yeniden ve tamamen yenilenmiş bir oyun altyapısıyla yeniden yakmak.























