DİĞER

BitDefender'a bir ödül daha

Antimalware çözüm üreticisi BitDefender, son VB testlerinden de tam not aldı. Bugün yapılan açıklamaya göre BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 ürünü en son düzenlenen Virüs Bulletin Anti-Spam Karşılaştırmaları’nda bir kez daha Altın Ödül kazandı. Linux sunucular için özel olarak tasarlanan Security for Mail Servers 3.0.2 ürünü; karşılaştırma testlerinde en yüksek yakalama, en düşük yanlış olumlu oranlarını elde etmeyi başardı.

Karşılaştırılması yapılan Linux ürünleri 20 gün boyunca bir SuSE Linux Enterprise Server 11 üzerinde denendi. Sunucuya; VB e-mail adreslerinden gönderilen e-maillerin yanı sıra Project Honey Pot tarafından gönderilen spam mailleri de eş zamanlı olarak gönderildi. Söz konusu mailler farklı dillerde, farklı karakterlerde ve içerikdeydiler. BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 gönderilen spam maillerinin yüzde 97.89’unu yakalayarak yüzde 0.707’lik yanlış olumlu oranı elde etti.

BitDefender AntiSpam ve AntiPhishing Araştırma Bölümü Başkanı Catalin Cosoi: “BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 ürünü ile bir kez daha VB Gold ödülü almaya hak kazandık. Böylelikle bir kez daha BitDefender’ın farkı kanıtlanmış oldu” diyor.

Son dört aydır BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 online sorgulamaya dayalı yeni bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji; size gönderilen bir e-postayı öncelikle yerel olarak tarıyor. Eğer bu ilk taramada e-posta spam ya da temiz olarak görülemezse özel bir algoritma ile e-postanın kilit elementleri alınıyor ve mesaj kodlarına benzer bir mesaj daha oluşturuluyor. BitDefender kendi veri tabanında bu kodlara özdeş bir başka mail gördüğü anda e-postayı engelliyor.

Başa dön tuşu